måndag 19 september 2011

"Uppdragslek" i NYC

Här är gårdagens uppdatering:
Så dagen började tidigt med att vi samåkte till tågstationen, för att sedan därifrån ta oss in till New York City med tåget. Väl framme i Grand Central, som är en otroligt vacker tågstation, så gav vi oss ut i den stora staden. Vi var tvugna att ta en taxi till Foley Square i Downtown, så har nu även åkt i en av de många gula taxibilarna genom New Yorks gator. Det var många au pairer, då det var ett au pair möte för olika grupper i tre olika stater; Connecticut, New York och New Jersey. Vi var minst 100 au pairer där och alla fick samtidigt ett häfte med papper, som innehöll uppdrag. Det handlade mest om att ta kort på olika statyer och byggnader, ibland även hitta någon information i texten på dem. Vi hade en karta, men det mest effektiva sättet var att fråga sig fram, helst hos poliser.. de finns överallt och är så hjälpsamma. Man behöver inte direkt känna sig otrygg där, så det är bra! Vi vann inte trots att vi av och till sprang, men vi kom nog in bland de tio första grupperna.
Därefter gav vi oss på egen hand ut för att se platser vi bara sprang förbi, för att ta kort och lite mer tid att utforska. Vi började med att gå till Brooklyn brigde, en stor och fin bro. Det är en gångväg på den i mitten, så vi gick en bit där. Sedan drog vi oss mot Ground Zero och såg tornet de håller på att bygga som minne. Därefter gick vi till China town.. det är verkligen en annorlunda del av NYC, väldigt häftigt att se.. men inte en plats jag känner att jag måste tillbaka till. Där köpte vi i alla fall något lätt att äta, för att ta med oss. När vi gick vidare för att hitta någonstans att sitta, så hamnade vi i Little Italy. Där var det trångt, med massor av folk och italienska restauranger på båda sidorna. Lukten av pasta och Pizza var överallt. När vi lyckats ta oss ur folkmassan till en lite lugnare gata, kunde vi sitta ner på en trappa och äta. Mätta och glada inser vi att vi har lyckats ta oss till SoHo. Vi höll oss till Broadway och tittade i en del affärer på vår väg uppför gatan. Vi hade dock bestämt oss för att inte shoppa något, men vi kommer helt klart ta oss tillbaka hit när plånboken är lite tyngre. Hittade bland annat converse-affären och många andra bra affärer. Lyckades också byta min jacka där, så vi behövde inte gå till Times Square. Så nerifrån down town började vår vandring längs Broadway, sedan in på Park Avenue, mot Grand Central. Vi började alltså innan 1th street och tog oss till 42nd street. Allt som allt, blev det riktigt mycket gående och bra motion. Många foton och trötta ben senare, satte vi oss på tåget tillbaka. Det blev en riktigt bra dag!

Idag har jag sett till att få en del "tråkiga sysslor" för veckan överstökade, bland annat städning och lakanbyte. Jag tog mig sedan en springrunda och även denna dagen gick lite för fort för att jag skulle hinna med något. Någon TV-snubbe var här och installerade en ny boxer på mitt rum, så jag kommer ha en med inspelning, något som kan vara bra här där det är mycket mer reklampauser än hemma. Det var inte ens något fel på den gamla, men det var tydligen något erbjudande.. men i alla fall - jag får den splitter nya, medan de har en gammal med inspelning nere. Den nya fungerar tyvärr inte än, så ska väl inte glädjas för mycket.
Imorgon planerar jag en chill dag, ska bara till biblioteket under dagen och sedan på kvällen är det fotboll.

Laddar upp några få av söndagens många bilder.. de andra har dock alla bilder på oss alla tillsammans, men när jag får dem kanske det blir någon mer bild här!

Ifrån taxin 

Häftigt torn som var buckligt, såg förstört ut. 

 Manhattan-skylt

I blåsten på Brooklyn bridge 

En fin bro med bra utsikt! 

Alice, Petra och Julia från bron 

 Utsikt.. empire state building långt bak

Fontän i City Hall Park, i downtown 

Kommer inte ihåg vad skulpturen stod för.. i alla fall i samma park 

Nya tornet vid ground zero 

China town 

Converse store - flaggan gjord i converse-skor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar