måndag 26 december 2011

En amerikansk jul

Så nu har jag alltså firat amerikansk jul.. lite annorlunda mot hur vi firar hemma. På julafton så var det som sagt en massa förberedelser inför juldagen; jag bakade bullar, mamman lagade mat och det var lite styr i huset. I köket var det mitt i baket och matlagningen vid lunchtid, så vi beställde och åt pizza till lunch - på julafton!! Förhoppningsvis är det ända gången i mitt liv som det inträffade.. Jag hann med lite mer skype med min familj hemma, som blev nöjda med julklapparna jag skickat. Såg sista avsnittet på julkalendern och måste ju säga att den var riktigt bra i år!
På kvällen så åt vi middag tillsammans och därefter gick vi till kyrkan. Jag följde med familjen till deras kyrka, en katolsk. Det var en fin mässa och med en bra berättelse som prästen kopplade till julevangeliet, men det var också väldigt mycket "rutiner" och sådant att följa som jag inte riktigt hängde med i. Det är som sagt inte riktigt en kyrka som passar mig, men det var bra och jag kände att jag ville vara med familjen vid jul. När vi kom hem så åt vi efterrätt - mamman hade gjort både äpplepaj och hallonpaj, båda var väldigt goda. Vi såg lite på TV och sedan gick barnen och la sig, för att tomten skulle komma. Så jag hjälpte mamman och pappan med att placera ut paket, slå in det sista och bygga ihop vissa saker som de inte slog in. Tillslut var det klart och gick och la mig ganska så sent..

På juldags morgonen, då man firar jul här, vaknade jag av att mamman väckte mig nerifrån trappen och sa att jag skulle skynda mig ner för det är jul och barnen är på väg.. Så jag gick ner i pyjamasen, vi önskade varandra god jul och gick in till julgranen, dit barnen precis hade kommit. Direkt började de riva upp paket och tömma strumporna. Det var ingen väntan på paketöppning där inte.. Även jag fick lite julklappar; det var nya lakan (i flanell), ett sällskapsspel, en klocka med band i olika färger att byta till, en pyjamas och så fick jag en hel del i strumpan med, bland annat presentkort till Subway och Starbucks, ett nagelkit och lite mer... Mycket glad för allt det! Familjen verkar vara nöjd med paketen de fick av mig med. Efter en snabb paketöppning så var det frukost. Mamman hade gjort en frukosträtt i ugnen med bröd, ägg, nåt kött och så ost. Det var väldigt gott och vi hade även mina bullar och mini-pumpamuffins - nyttig frukost?! Gjorde mig iordning lite och sedan plockade vi undan en del.. barnen lekte med sina nya saker. Vi spelade lite spel som de fick, bland annat shack som vi lärde barnen.. Sedan åkte mammans bror och hans son hem. Jag tog mig lite tid för att skypa med mina föräldrar, tills tjejen kom och ville gå ut och leka. Så vi var ute ett tag, det var fint väder (ingen snö) men ganska kallt, så började frysa efter ett tag och då gick vi in.. varpå en av pojkarna frågar om jag vill gå ut och sparka football med honom. Så då gick jag ut igen.. När vi kom in var middagen färdig.. det var något kött gjort i ugnen, potatismos, något med squash, sallad, bröd och så någon stuffing (gjord i ugnen med bröd och lite annat). Mycket gott, men mättande. Så efter det plockade vi undan och gick för att se på lite TV innan vi åt tårta till efterrätt. Efter det så såg vi på filmen "The Santa Clause". Och det var hur jag firade jul.

Idag har vi mest plcokat undan en del, tvättat och städat. Både mamman och pappan var hemma, barnen har lekt med lite kompisar och jag och tjejen gick ut och åt glass (som jag lovade henne när hon fyllde år i somras). Sedan åkte jag till gymmet för att träna lite efter allt ätande - massor av folk på gymmet, antar att alla kände samma träningspress sådär efter jul.. Föräldrarna gick ut på bio ikväll, så jobbade lite längre.. men nu kom de precis tillbaka så ska väl gå och sova.

På kvällen när allt var framlagt.. skateboard, ramp, sparkcyklar, radiostyrd bil
och leksakstält är uppbyggt framför till barnen och deras lilla kusin.
Så är det ju mjölk och kakor till tomten på det lilla bordet!

Det fick plats mycket i julstrumpan! 

Paket till mig! Mamman hade en rulle presentpapper till varje person,
jag fick detta vita med julgranar på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar